در سده گذشته دانشمندان عموما پدیده های اجتماعی را با دیدگاه به اصطلاح ((Reductionist ))از منظرهای جداگانه جامعه شناسی و روانشناسی بررسی و تئوریزه میکردند. با ظهور علوم اعصاب در اواخر این قرن مغزپژوهان آروم آروم تلاش کردن تا مرزهای این دانش رو از آزمایشگاه های خودشون بیرون بیارند و در این گسترش، قلمروهای مشترکی با علوم شناختی و اجتماعی پیدا کردن. در همین زمان دانشمندان علوم اجتماعی هم در صدد پیبردن به نقش مغز و بدن در تجربه ها و پدیدهها بودن. تمام اینها در نهایت به ظهور پدیدهای نو به نام علوم اعصاب اجتماعی ختم شد. علوم اعصاب اجتماعی در تلاشه تا پدیده های اجتماعی رو از از منظر مغزپژوهی کند و کاو کنه.
کتابی که در این دوره به کمک اون به یادگرفتن این موضوع مشغول میشیم، تلاش کرده با وجود طرحی مجزا از سه پدیده مغز، ذهن و جامعه اینها رو تنیده در تار و پود هم ترسیم کنه تا ماهیت میانرشته ای برای خواننده روشن باشه.
آنچه این کتاب رو در برابر کتاب های دیگر متمایز میکنه، توضیح ویژه اون از بیماری هاییه( اسکیزوفرنیا و افسردگی) که بر عملکرد اجتماعی ما تاثیرات فراوان میذارن. کتاب تلاش میکنه تا از این دروازه برخی عملکرد های اجتماعی ما رو مغزپژوهانه وارسی کنه. این دوره میتونه به مخاطب کمک کند تا خط روشن تری میان نقاط مغز، ذهن و جامعه ترسیم کنه. در انتها برای مخاطب این سه نقطه میتونن در یک مثلث واحد معنایی عمیقتر پیدا کنن. گذراندن این دوره رو به هرکسی که معمای ارتباط مغز و جامعه رو داره یا حداقل این سوال یکبار از ذهنش عبور کرده، پیشنهاد میکنیم.
مدرسان دوره
دکتر امیرحسین مدبرنیا
روانپزشک، دکتری علوماعصاب، Mount Sinai school of medicine